Èxit rotund: 400 persones participen a la IluroMarxa!!

La IluroMarxa ha arribat per quedar-se com una cita lúdic-esportiva de la ciutat promoguda pels professionals del Consorci

Gràcies a totes les persones i entitats que, amb la seva col·laboració desinteressada, han fet possible la primera edició d’aquesta trobada lúdic-esportiva i solidària, organitzada per un grup de professionals del Consorci en el marc del 25è aniversari de l’Hospital de Mataró i en benefici de la fundació Proyecto Alpha. L’objectiu era arribar als 300 inscrits, expectativa que es va superar de llarg.

A les 7.30 del matí de diumenge passat, 14 d’abril, les pistes municipals d’atletisme de Mataró acollien els primers voluntaris per muntar la IluroMarxa, esdeveniment promogut pel grup de marxa nòrdica #ConsorciSaludable que marca l'inici dels actes commemoratius del 25è aniversari de l'Hospital de Mataró. De seguida, el recinte bullia d’activitat amb els voluntaris del Consorci, la Unió Excursionista de Catalunya i Superacció, entitat que treballa amb joves en risc d’exclusió social.

El seu treball en equip va fer possible que tot estigués a punt quan van començar els primers participants a les 9.30 del matí. Després de l’escalfament, a càrrec d’Antonio Brieba, instructor de marxa nòrdica i director tècnic de la cursa, Rafael Lledó, gerent del Consorci, i Laura Seijo, regidora mataronina de Ciutat Inclusiva i Saludable, van donar la benvinguda als assistents i van anunciar el tret de sortida. També va assistir-hi Beatriz Delgado, regidora d’Esports.

A les 10h sortia el grup que feia el recorregut llarg pel Parc Forestal (11km) i mitja hora després sortien els que feien el circuit de 5km. Les primeres persones en acabar la ruta van arribar a quarts de 12 del migdia amb una rebuda animada pels batucaires de la colla gegantera Lucius Marcius, que no es va aturar fins que els darrers marxadors van entrar al recinte de les pistes d’atletisme, que va cedir gratuïtament l’Ajuntament de Mataró.

A continuació, hi havia beguda, entrepans i fruita per a tothom i es van sortejar 40 premis, donats per empreses diferents. Hi han col·laborat una vintena d’empreses. 

Al final van ser prop de 400 persones les que es van donar cita a la 1a IluroMarxa. Vista l’acollida ciutadana, queden pocs dubtes de la seva continuïtat i de ben segur es repetirà l’any vinent amb l’objectiu d’esdevenir una cita anual de la ciutat i de la comarca.

Sortida de la IluroMarxa 2024
Sortida de la IluroMarxa 2024
El tàndem del comitè organitzador, Nuria Sánchez, de Comunicació, i Noemí Montserrat, cap de PRL, amb Antonio Brieba, instructor de marxa nòrdica
El tàndem del comitè organitzador, Nuria Sánchez, de Comunicació, i Noemí Montserrat, cap de PRL, amb Antonio Brieba, instructor de marxa nòrdica
Equip (incomplet) de voluntaris del Consorci
Equip (incomplet) de voluntaris del Consorci
Batucaires de la colla gegantera Lucius Marcius
Batucaires de la colla gegantera Lucius Marcius