Programa d'intensificació per a projectes de recerca i innovació

El 2019 es posa en marxa el Programa d'intensificació propi per tal de facilitar que els nostres professionals puguin dedicar part de la seva jornada laboral a tasques de recerca o projectes d'innovació. El Programa està dotat amb 100.000€ anuals, diners que es destinen a la contractació del personal suplent per cobrir el temps que la persona becada dedicarà a desenvolupar el seu projecte de recerca o d'innovació (aquesta dedicació sempre és parcial, de manera que en cap cas es deixa d' exercir activitat assistencial).

Fins ara, s'han beneficiat d'aquestes ajudes 29 professionals de diferents categories: 11 metges, 11 infermeres, 2 psicòlegs, 3 dietistes-nutricionistes, 1 logopeda i 1 optometrista. Aproximadament la meitat dels ajuts concedits estan relacionats amb la tesi doctoral, i la resta es dedica a estudis d'un altre tipus o a la redacció d'un article per publicar a una revista indexada.

La convocatòria és anual i es publica a la intranet corporativa, juntament amb les bases. Les sol·licituds han d'estar relacionades amb les línies de recerca i innovació del Consorci Sanitari del Maresme i els candidats adjunten a la sol·licitud el currículum, una memòria del seu projecte científic i el percentatge de jornada laboral que volen dedicar-hi i durant quant de temps.

A més, i a fi d'estimular la implicació dels comandaments mitjans, els interessats han de comptar amb el suport del seu comandament, que s'expressa mitjançant una carta signada per ell o ella, en què defensa l'interès de l'estudi per al qual es demana beca i que comporta que un membre del seu equip deixi de visitar pacients durant un període determinat de temps.

Un comitè de quatre persones vinculades a la Unitat de Suport a la Recerca valora els projectes en funció de tres criteris: qualitat científica i tècnica, aplicabilitat a la pràctica clínica i impacte científic-social. A partir d'aquí, fa una proposta de concessió d'ajuts al Comitè de Direcció del CSdM, que és qui els aprova.

L'edició del 2022 va incorporar una novetat per simplificar les cobertures dels professionals becats: l'ajuda es reparteix de manera equitativa entre els sol·licitants (fins aleshores la intensificació podia variar molt entre les candidatures). Així, tots els becats dedicaran el 20% de la jornada laboral a fer recerca clínica i/o finalitzar la seva tesi doctoral, ja sigui en format d'un dia a la setmana entre març i desembre, o bé dos mesos seguits.