Experts en infectologia pediàtrica es reuneixen a l'Hospital de Mataró en una jornada que acull a més de 70 professionals

El centre ha acollit la VII Jornada Catalana d'Actualització en Infectologia Pediàtrica, a la que han assistit més de 70 professionals de tota Catalunya. Una de les cites anuals importants en el món de la pediatria al nostre país, organitzada per l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), que aquest any s'ha centrat en les infeccions vectorials i la zoonosi.

La inauguració de la jornada ha estat a càrrec de la directora mèdica de l'Hospital de Mataró, Mònica Ballester, i del cap del Servei de Pediatria del Consorci Sanitari del Maresme, Eduard Lobera. Aquest últim ha destacat que la infectologia "és una branca mèdica imprescindible per a la nostra supervivència" i que jornades com aquesta són molt necessàries per poder continuar "lluitant contra els enemics invisibles".

La jornada s'ha dividit en dues taules -Infeccions parasitàries i Infeccions transmeses per artròpodes al nostre medi-  moderades i exposades per experts en microbiologia, infectologia pediàtrica, patologia infecciosa i immunodeficiències de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron, l'Hospital Universitari Sant Joan de Déu, Hospital Universitari Santa Creu i Sant Pau, l'Espitau Val d'Aran, l'Hospital Santa Caterina i l'Hospital de Mataró. També han participat professionals de l'Institut de Salut Global de Barcelona, l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i l'Hospital Arnau de Vilanova.

Durant la tarda es van discutir diversos casos clínics i la ponència final es va centrar en la malària.  

Inauguració de la jornada
Inauguració de la jornada