L’Hospital de Mataró acull una jornada on es presentarà el document de consens sobre la nutrició del pacient crític

Aquest document, que inclou fins a 40 recomanacions, marca l'estratègia per augmentar l'eficiència nutricional dels pacients crítics, bàsica en la seva recuperació, i va ser consensuat per professionals d'unitats de cures intensives juntament amb nutricionistes, fisioterapeutes, rehabilitadors i farmacèutics. Aquesta "2a Jornada Smartfeeding - Nutrició intel·ligent" tindrà lloc el pròxim 16 de novembre a la sala d'actes de l'Hospital de Mataró.

El projecte Smartfeeding es va concebre com una estratègia per a fomentar la col·laboració entre tots i cadascun dels professionals sanitaris que poden influir en l'eficiència del tractament mèdic nutricional que reben els pacients crítics durant i després de la seva estada en l'UCI, amb l'objectiu de millorar la seva recuperació funcional. L'estratègia està liderada des del Grup de Treball de Metabolisme i Nutrició de la Societat Catalana de Medicina Crítica i Intensiva (GTMiN-SOCMIC), en col·laboració amb el Grup de Treball de Mobilització Precoç (GTMP-SOCMiC).

El tractament mèdic nutricional és un procés assistencial que repercuteix en el pronòstic del pacient. Per a assegurar un adequat tractament nutricional dels pacients crítics, és vital tenir en compte la naturalesa única i canviant d'aquesta mena de pacients. Aquesta singularitat i variabilitat requereixen un abordatge acurat i individualitzat dirigit a promoure una òptima recuperació funcional durant i després de l'estada del pacient en l'UCI. Per aquest motiu, experts en el tema es van reunir i han proposat aquesta estratègia integral que té en compte tant l'estat nutricional del pacient com les circumstàncies modificables.

Juan Carlos Yébenes, metge adjunt del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital de Mataró serà l'encarregat de presentar el document de posicionament Smartfeeding. A més, aquesta 2a jornada de treball reunirà a professionals d'altres centres com l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i l'Hospital Miguel Servet de Saragossa, per tractar temes com el significat clínic del concepte "Risc Nutricional", l'optimització del tractament nutricional, l'anabolisme en el pacient crític, les transicions nutricionals i el repte de la nutrició oral en el pacient post crític.

Adjunt a la notícia trobareu el programa de la jornada i l'enllaç per a les inscripcions.

Programa de la jornada (PDF 776,85 Kb)