Objectiu: controlar i millorar el dolor dels pacients ingressats

La unitat del dolor agut de l'Hospital de Mataró ha atès 500 pacients des de la seva creació. Està formada per metges anestesiòlegs i una infermera d'anestèsia, que treballen de forma coordinada amb els diferents serveis mèdics i quirúrgics i amb infermeria per controlar millor el dolor dels pacients durant l'ingrés hospitalari. El tractament és personalitzat, amb seguiment diari de cada pacient.

Què és el dolor agut? És aquell que, a diferència del dolor crònic, és intens, arriba de sobte i dura pot temps. Les causes d'un dolor agut poden ser:

Comunicar el dolor. El pacient ha de ser conscient que és molt important que ell mateix comuniqui els tipus de dolor que pateix i la intensitat. La unitat del dolor agut utilitza una escala per saber el dolor que pateix, tant el pacient adult com el pediàtric:

La importància del postoperatori. Fins el 60% dels pacients pateixen dolor intens després d'una intervenció. Controlar bé aquest dolor accelera la recuperació i redueix les complicacions, i per això és recomanable que la persona segueixi aquestes pautes durant el postoperatori:

  • Començar a moure's el més aviat possible
  • Fer una alimentació saludablement
  • Evitar hàbits tòxics com fumar o beure alcohol
  • Seguer les indicacions dels professionals

El dolor agut mal controlat pot derivar en dolor crònic. Un 26% de la població pateix dolor crònic i això suposa un gran problema de salut pública.

Unitat del dolor agut - UCdU Octubre 2023 (PDF 587,88 Kb)

Part de l'equip de la unitat de dolor agut
Part de l'equip de la unitat de dolor agut