Al 90% de les dones a qui s’extirpa una mama per càncer a l’Hospital de Mataró, se’ls reconstrueix en la mateixa intervenció

A l'Hospital de Mataró, s'han fet 250 mastectomies en els últims cinc anys.

La reconstrucció immediata millora significativament la qualitat de vida de les pacients i evita seqüeles psicològiques. Un total de 250 mastectomies s'han practicat a l'Hospital en els darrers cinc anys, el que suposa un 25% dels càncers de mama tractats.

L'Hospital de Mataró compta amb una unitat multidisciplinària de patologia mamària que inclou professionals d'oncologia, radiologia, rehabilitació, cirurgia plàstica, medicina nuclear, infermeria, ginecologia, cirurgia i anatomia patològica, i que atenen les pacients amb un abordatge multidisciplinari. En l'últim any s'ha aconseguit que al 90% de les dones a qui s'extirpa una mama per càncer a l'Hospital de Mataró, se'ls reconstrueix en la mateixa intervenció. Aquesta reconstrucció immediata millora la qualitat de vida de les pacients i evita seqüeles psicològiques.

El càncer de mama i mastectomia. Una de cada vuit dones patirà càncer de mama al llarg de la seva vida, i cada any es diagnostiquen 4.700 casos nous a Catalunya. Tot i aquesta alta incidència, la millora en els tractaments i el diagnòstic precoç fan que hagi disminuït la mortalitat i que la supervivència al cap de cinc anys sigui del 89%.

A Catalunya cada any es practiquen unes 6.000 cirurgies de càncer de mama: el 75% són tumorectomies (s'extirpa només el tumor) i el 25% són mastectomies (s'extirpa tota la mama). A l'Hospital de Mataró, s'han fet 250 mastectomies en els últims cinc anys.

Factors de rics. El càncer de mama és de causa multifactorial i només un 10% és hereditari. Alguns dels factors de risc són:

  • Menopausa després dels 50 anys
  • Teixit mamari dens
  • Antecedents familiars
  • Obesitat

Prevenció. El millor tractament és sempre una bona prevenció, i alguns canvis en l'estil de vida podem disminuir el risc de patir un càncer de mama:

UCdU setembre 2023 (PDF 316,08 Kb)

Equip de la unitat de patologia mamària
Equip de la unitat de patologia mamària