“Viu sense fum i comença a sumar” és el lema de la Setmana Sense Fum d’enguany

El Consorci Sanitari del Maresme se suma a la XXIII Setmana Sense Fum, que se celebra del 25 al 31 de maig. L'acte està promogut per la Xarxa d'Atenció Primària Sense Fum i la Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum, entre d'altres. El Consorci hi participa amb taules informatives i material elaborat per professionals i pacients de Salut Mental.

L'objectiu d'enguany és sensibilitzar la població de la importància que té per la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d'un ambient lliure de fum i de residus. Així, a més de la salut, aquest any es donarà importància a la cura i al respecte al medi ambient.

Per tal de commemorar aquesta setmana, el Consorci ha preparat, una exposició d'un treball manual realitzada per pacients de Salut Mental, que es pot veure al vestíbul principal de l'Hospital de Mataró durant tota la setmana i taules informatives dirigides als usuaris de l'Hospital de Mataró (al vestíbul principal, de 10 a 13 hores), del CAP Mataró Centre, del CAP Cirera Molins i del CAP Argentona per al dimarts 31 de maig, on diversos professionals donaran informació i tindran per regalar polseres amb l'eslògan "Per tu, per tots, deixa'l", plantes aromàtiques i caramels.

A més, el mateix 31 de maig es durà a terme un curs de marxa nòrdica, per als professionals i una xerrada informativa per als joves de l'Hospital de Dia Infantojuvenil de Salut Mental.