Campanya: El menjar cura!

 

Què és la campanya El menjar cura!?

Es tracta d’una campanya de captació de fons del Consorci Sanitari del Maresme per a la recerca de la disfàgia. Part dels beneficis aconseguits es destinaran a millorar l’estat nutricional i la qualitat de vida dels alumnes de l’escola d’educació especial l’Arboç.

 

Quin és el projecte a l’escola l’Arboç?

És un projecte, pioner a tot l’estat, en el que treballa un equip multidisciplinari del Consorci Sanitari del Maresme i de la Fundació Maresme, amb l’objectiu de diagnosticar i tractar la disfàgia dels alumnes de l’escola d’educació especial l’Arboç, infants i joves amb grans afectacions neurològiques de diferents graus, amb disfuncions tant a la part motriu com cognitives, sensorials o d’interacció amb l’entorn.

 

Què és la disfàgia?

La disfàgia és un trastorn digestiu reconegut definit com la dificultat per formar el bolo alimentari de forma eficaç i segura des de la boca a l’esòfag i inclou les aspiracions orofaringes. Les principals complicacions són les infeccions respiratòries, la pneumònia aspirativa i la malnutrició.

 

Quins són els primers símptomes de la disfàgia?

Els primers símptomes són la tos, ennuegament i la sensació de tenir restes de menjar al coll.

 

A qui afecta la disfàgia?

Aquest trastorn pot afectar a qualsevol persona, des d’infants fins a gent d’edat avançada. És especialment prevalent en pacients amb discapacitat on la severitat del compromís motor, el dèficit cognitiu i les alteracions en la motricitat dificulten, de manera important l’alimentació normal.

 

Com podem ajudar a les persones amb disfàgia?

Un cop diagnosticat, el que fem és una intervenció dietètico-educativa que es focalitza en l’adaptació de la dieta per oferir-los un menjar que sigui adequat des del punt de vista nutricional, segur i que, a més, els proporcioni plaer.

 

Puc ajudar econòmicament?

Sí. Pots fer la teva donació al número de compte ES7101826035420201628533. La totalitat de l’import recaudat es destinará a la investigació de la malaltia.

 

Per conèixer més el projecte

Sí vols conèixer més el projecte, pots visualitzar els següents vídeos.