Inici / Centres / Hospital de Matarˇ / Breu hist˛ria
Breu hist˛ria

L’Hospital de Mataró
L’Hospital de Mataró és, sens dubte, un dels equipaments ciutadans de més repercussió per a Mataró i les poblacions del seu voltant, que constitueixen una àrea molt activa i amb un gran potencial de creixement. L’Hospital és fruit de la legítima aspiració social per disposar d’uns serveis sanitaris de primer nivell pròxims als ciutadans. Dotat amb uns equipaments moderns que responen a les noves exigències assistencials, l’hospital permet atendre millor les necessitats de salut de la nostra gent i afavorir el seu benestar amb una assistència de qualitat.


L’Hospital s’ha ubicat en un important nus de comunicacions i de serveis (zona comercial i de lleure, autopista) i diposa de molt bones vistes sobre la ciutat i el mar.

 

Antecedents
La història de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena es remunta al segle XVII, si bé l’actual edifici fou bastit a mitjan segle XVIII. L’Aliança Mataronina, una mutualitat de previsió social, fundada l’any 1909, va construir l’edifici actual l’any 1964. Aquestes estructures físiques van quedar obsoletes davant els requeriments d’un hospital d’aguts modern.

 

Amb la creació del Consorci Sanitari del Maresme i la posada en funcionament del nou Hospital de Mataró culmina el procés d’unificació de l’activitat assistencial de la ciutat i de la seva àrea d’influència. El nou hospital substitueix l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i l’Aliança Mataronina, que fins el moment havien estat el marc físic d’atenció dels malalts aguts.