Notícia
28/02/2020
Materials divulgatius sobre el coronavirus

Amb l’objectiu de mantenir informada a la població, el Departament de Salut ha elaborat una sèrie de materials divulgatius que es poden consultar al web Canal Salut. També recorden que, davant qualsevol dubte, es recomana trucar al telèfon 061 Salut Respon, un servei que s’ha reforçat per atendre totes les consultes.

Els documents que podeu consultar al web Canal Salut son:

- Què és el coronavirus?

- Puc estar afectat pel coronavirus?

- Preguntes i respostes sobre el coronavirus SARS-CoV-2 

  

Els símptomes i la prevenció. Els símptomes més comuns d’aquest coronavirus inclouen tos, mal de coll, febre i sensació de falta d’aire. Els casos més greus, generalment, succeeixen en persones grans o que pateixen alguna comorbiditat com la malaltia cardíaca, malaltia pulmonar o problemes d’immunitat.

 

El coronavirus es transmet a través de petites gotes respiratòries i pel contacte estret amb les secrecions infectades. El període d’incubació de la malaltia és d’entre 2 dies i un màxim de 14. Per això, si en els 14 dies posteriors a la tornada d’un viatge als països afectats es presenten símptomes respiratoris (tos, mal de coll, febre, sensació de falta d’aire) s’ha de comunicar als serveis sanitaris l’antecedent de l’estada en aquests països o bé trucar al telèfon 061 Salut Respon.


 Tornar enrere