Notícia
21/02/2020
Més de 100 professionals d'UCIs de tota Catalunya es reuneixen per revisar les novetats en aquest camp

La Bibliogràfica en Medicina Intensiva (BMI), en aquesta segona edició, es consolida com una cita anual de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC). Es va celebrar ahir a la Sala d’Actes de l’Hospital de Mataró i es van presentar les 22 publicacions de l’any 2019 que han estat considerades rellevants pels experts en diferents matèries.

Per segon any consecutiu, residents de medicina intensiva de tots els hospitals catalans amb acreditació docent s’ha reunit a Mataró per revisar els articles originals més rellevants en medicina intensiva publicats en revistes indexades l’any anterior, amb l’objectiu de donar una visió global i transversal de les novetats en aquest camp.


L’objectiu d’aquesta jornada ha estat afavorir el contacte entre els professionals d’aquesta especialitat mitjançant la discussió en un entorn distès i constructiu. Les presentacions s’han agrupat en taules rodones moderades pels coordinadors dels grups de treball de la SOCMIC i s’han tractat temes com la sedoanalgèsia, la ventilació mecànica i toxicologia; ecografies, cardiologia, neurotrauma i RCP; sèpsia i xoc sèptic; i metabolisme i nutrició.La jornada ha estat coorganitzada pel servei de Medicina Intensiva d’aquest centre i la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC), i compta amb l’aval científic de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.


 Tornar enrere