Notícia
02/01/2020
La Sepsis Challenge dona 1.200 euros a l'associació Aturem la Sèpsia

La Regidora d’Esports de Mataró, Beatriz Delgado, va presidir, el passat 29 de desembre, l’acte de lliurament dels beneficis obtinguts a la 5a edició d’aquesta marxa cicloturista solidària a l’entitat "Aturem la sèpsia. Associació Guillem C.G". El Consorci ha estat l’impulsor tant de l’origen de la cursa com de la creació d’aquesta associació d’afectats per la malaltia, la primera de l’Estat, en el marc de les activitats solidàries i de sensibilització del grup de recerca Sèpsia, inflamació i seguretat del malalt crític, un dels sis acreditats per la Generalitat.

Més de 300 persones van participar en la 5a edició de la Sepsis Challenge, celebrada el 27 d’octubre passat, el que confirma aquesta marxa cicloturista de més de 70 km com l’esdeveniment esportiu solidari de referència del Maresme. En aquesta ocasió, es van obtenir 1.200€ de benefici que Jordi Masferrer, responsable de la Botiga Biking Point de Mataró, entitat que organitza la cursa actualment, va lliurar en xec a Àngels Garcia, presidenta d’"Aturem la sèpsia. Associació Guillem C.G".

 

L’acte que va tenir lloc a la mateixa botiga, el 29 de desembre passat, va comptar amb la presència de la regidora mataronina d’Esports, Beatriz Delgado, del responsable local del SEM, Antonio Carballo, que aporta la cobertura mèdica de la cursa, i de Joan Carles Yébenes, cap de Servei de Medicina Intensiva del Consorci i investigador principal del grup de recerca Sèpsia, inflamació i seguretat del malalt crític, l’equip que ha impulsat tant la creació de la cursa com de l’associació d’afectats.

 

Responsabilitat social i acció estratègica. El Consorci té com a objectiu estratègic i de responsabilitat social impulsar projectes de recerca amb impacte local i, per fer-ho possible, cal aconseguir la complicitat i la implicació del teixit associatiu, institucional i empresarial del Maresme, sobretot pel que fa als sis grups de recerca actualment acreditats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat (AGAUR) . És en aquest context que el 2014 promou la primera Sepsis Challenge, una marxa cicloturista solidària que, des dels seus inicis, compta amb la col·laboració del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques). Aquest esdeveniment s’ha consolidat ja com una fita esportiva i solidària de la comarca i, des de l’any passat, l’organitza professionalment la botiga mataronina Biking Point.

 

Sepsis Challenge i Aturem la Sèpsia. L’objectiu de la marxa, que el 27 d’octubre passat va celebrar la 5a edició, és contribuir a la recerca, la formació de professionals i la qualitat de vida dels pacients d’infeccions greus i els seus familiars. En aquest sentit, el Consorci va impulsar la creació el 2017 d’"Aturem la sèpsia. Associació Guillem C.G”, la primera que es funda a l’Estat per promoure la recerca i sensibilització sobre la sèpsia, i que té la seu a Cabrils, a la comarca del Maresme. L’associació porta el nom d’un noi d’aquest municipi, supervivent de sèpsia i tractat a l’Hospital de Mataró, i la presidenta, Àngels Garcia, és la seva mare.

 

Fotografia d’esquerra a dreta. Antonio Carballo (Cap territorial del SEM), Àngels Garcia (presidenta d’"Aturem la sèpsia. Associació Guillem C.G"), Juan Carlos Yébenes (Cap de Medicina Intensiva de l’Hospital de Mataró), María Beatriz Delgado (Regidora d’Esports de l’Ajuntament de Mataró), Jordi Masferrer (botiga Biking Point) i Santos Romagosa (d’Eserma Automoció).


 Tornar enrere