Notícia
21/10/2019
Nens i famílies de l'escola L'Arboç gaudeixen d'un aperitiu testuritzat de la mà de Comediants dissabte passat

Millorar la dieta dels infants amb trastorns neurològics greus és un dels projectes finançats per "El menjar cura!", la campanya del Consorci per recaptar fons amb l’objectiu de desenvolupar estudis que incloguin, alhora, una intervenció. Es pretén, d’aquesta manera, que la recerca tingui un impacte real en els habitants de la comarca. Aquest és el cas de la intervenció a l’escola d’educació especial L’Arboç de Mataró, que gestiona la Fundació Maresme.

Una seixantena de persones, inclosos els alumnes de l’escola L’Arboç, van participar dissabte al matí en un tast de menjar preparat amb diferents textures a fi d’evitar que els nens s’ennueguin i, d’aquesta manera, puguin ingerir els aliments que necessiten per créixer adequadament. La companyia de teatre de carrer Els Comediants van entretenir els alumnes mentre la dietista especialista en disfàgia Alícia Costa i un xef professional feien un taller amb els pares.

 

Les famílies han pogut, així, conèixer de primera mà què és una dieta adaptada i com es poden fer receptes segures que, a més, proporcionin plaer.

 

Un projecte innovador: La disfàgia en nens. El 90% d’aquests infants i joves pateixen disfàgia (dificultat per empassar) tal com mostren els resultats d’un estudi realitzat pel grup de recerca de motilitat digestiva del Consorci que, també, ha preparat un informe individualitzat per a cada família amb pautes personalitzades sobre com preparar els àpats dels seus fills. Aquest projecte és del tot innovador donat que l’abordatge de la disfàgia en nens i persones joves és un camp encara poc explorat.

 

Recerca amb impacte local. Precisament, és pel seu caràcter innovador que ha estat triada com una de les iniciatives a finançar amb els diners de la campanya "El Menjar Cura!", que té l’objectiu de recaptar fons per tirar endavant iniciatives científiques que tinguin un impacte real, concret i mesurable en col·lectius vulnerables del Maresme.


 Tornar enrere