Notícia
09/10/2019
Marcel·lí Antúnez, co-fundador de la Fura dels Baus, presenta demà el projecte Milcaps

L’artista explicarà com es va gestar i que ha significat aquesta escultura participativa realitzada per estudiants, voluntaris i usuaris de Salut Mental. L’acte se celebrarà a la sala d’actes de l’Hospital de Mataró a les 12.00 hores.

El Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d’octubre, ha estat la data escollida per celebrar l’acte de presentació del projecte Milcaps, amb el testimoni dels seus protagonistes. Es tracta d’una escultura participativa realitzada per Marcel·lí Antúnez i en la que han treballat usuaris Salut Mental del Consorci, entre altres entitats. L’exposició, produïda per la Fundació Setba amb la col·laboració d’AlterArte i l’Ajuntament de Mataró, es pot visitar des del passat mes de març al pati interior situat a la Planta -1.


La jornada comptarà amb la presència de l’alcalde de Mataró, David Bote, i la participació de:

 

  • Josep Maria Ibáñez, director assistencial del CSdM
  • Josep Cañete, cap de Servei de Salut Mental del CSdM
  • Cristina Sampere, directora Fundació Setba
  • Marcel·lí Antúnez, artista


Serà un acte obert i esteu tots convidats a assistir a aquesta presentació, que finalitzarà amb una visita guiada de l’exposició.Dia Mundial de la Salut Mental. El Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d’octubre, és una oportunitat per a conscienciar i mobilitzar a la població sobre qüestions relatives a la salut mental. En aquesta ocasió, la jornada se centrarà en la prevenció del suïcidi.

Cada any, prop de 3.000 persones moren a Espanya per aquesta causa, i moltes altres intenten suïcidar-se. El suïcidi no té edat i es tracta de la segona causa de mort entre els joves d’entre 15 a 29 anys.

En aquest sentit, i sota el lema d’aquest any de Salut Mental España, "Conect@ con la vida", hi ha instal·lada al vestíbul de l’Hospital de Mataró una exposició sobre el suicidi. Es tracta d’obres realitzades per pacients de l’Hospital de Dia d’Adults i de l’Hospital de Dia Infantojuvenil de Salut Mental i Addiccions del Consorci.


 Tornar enrere