Notícia
12/08/2019
El Registre Nacional de Fractures de Maluc, premiat per l'OMS per vetllar per la salut de les persones grans

L’Hospital de Mataró participa en aquest registre des del seu inici, el 2017, amb un equip format per geriatres, traumatòlegs i infermeres de Traumatologia. Durant l’any 2018, va incloure en el RNFC un total de 322 pacients majors de 75 anys amb fractura de fèmur. L’Anabel Llopis, metgessa del Servei de Geriatria, és la coordinadora a Catalunya d’aquest projecte.

El Registre Nacional de Fractures de Maluc (RNFC) ha estat guardonat per la Organització Mundial de la Salut (OMS) amb el Premi de la Fundació de l’Estat de Kuwait per la Promoció de la Salut "Premi de l’Altesa el Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah per a Investigacions sobre l’Atenció de la Salut de les Persones Grans i la Promoció de la Salut". Pilar Sáez, coordinadora nacional del RNFC, va ser l’encarregada de recollir el premi a la 72ª Assemblea Mundial de la Salut celebrada a Ginebra.

 

Registre nacional de fractures de maluc (RNFC). Aquest registre recull dades d’un total de 7.208 casos de 54 hospitals de la majoria de les comunitats autònomes (Madrid, Catalunya, Castella i Lleó, Castella la Manxa, Aragó, Galícia, Astúries, Extremadura, Andalusia, València, Canàries i Múrcia). Es tracta d’un instrument posat en marxa per un grup de treball de més de cent professionals, format majoritàriament per geriatres i traumatòlegs, i avalat per 21 societats científiques amb l’objectiu de millorar la qualitat assistencial de l’atenció a l’ancià amb fractura de maluc.


 Tornar enrere