Notícia
05/06/2019
S'eliminen els envasos de plàstic d'un sol ús a la cafeteria de l'Hospital de Mataró

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, a partir d’avui els gots i carmanyoles d’un sol ús, que fins ara portaven plàstic, seran de material compostable a la cafeteria, i també es substitueixen les bosses de plàstic per unes de paper reciclable. Aquesta acció per reduir la brossa que generem, s’afegeix a l’eliminació de les estovalles de paper de les safates del menjar, implantada fa uns mesos.

Pensar global, actuar local. La suma d’accions individuals, encara que semblin petites, té impacte global. Per això, des de la nostra política de responsabilitat social, en sumem al repte de reduir la quantitat ingent de plàstics que es llencen cada dia a tot el món i que triguen segles a desaparèixer, causant la degradació dels espais naturals i la mort d’animals i plantes.Capses i gots compostables i bosses de paper. Per aquells usuaris que necessitin menjar per emportar-se, hi haurà disponibles envasos fets amb material compostable, que es poden llençar al contenidor de la matèria orgànica i es transformen en compost o adob per al sòl. Aquest nou envàs compostable d’un sol ús substitueix els de plàstic i té un cost de 20 cèntims d’euro. Es pot acompanyar d’un joc de coberts, també de material compostable, a un preu de 20 cèntims i d’una bossa de paper que costa 10 cèntims.
Quant a les begudes, també se substitueixen els gots, que fins ara no es podien reciclar, per uns fabricats amb material compostable que tenen la cullereta de fusta, que és un material biodegradable.Altres mesures. Dins de l’estratègia global de sostenibilitat del Consorci, fa uns mesos ja es van eliminar les estovalles de paper que cobrien les safates del menjar de la cafeteria. En una setmana es gastaven en total unes 6.000 unitats. A més, es continua apostant per la recollida selectiva de residus, amb punts de reciclatge per poder separar la matèria orgànica i els envasos de les restes que no es poden aprofitar, l’anomenat rebuig.Dia Mundial del Medi ambient. com afecten els residus a la qualitat de l’aire? L’Organització de les Nacions Unides (ONU) organitza el 5 de juny aquesta diada, que enguany està dedicada a la contaminació de l’aire. La millora en la recollida, la separació i l'eliminació de deixalles sòlides redueix la quantitat de materials que es cremen o es dipositen en abocadors, i la crema de residus a cel obert i les deixalles orgàniques en els abocadors alliberen a l'atmosfera dioxines nocives, furans, metà i carboni negre.

Per tant, separar la brossa orgànica i transformar-la en compost o bioenergia millora la fertilitat del sòl i proporciona una font d'energia alternativa. D’altra banda, reduir el volum d'aliments que es perd o malbarata, aspecte en el què també incideix el Consorci Sanitari del Maresme, contribueix a millorar la qualitat de l'aire.


https://www.worldenvironmentday.global/es


 Tornar enrere