Notícia
03/06/2019
L'Hospital de Mataró acull l'exposició "Dóna-li veu a la migranya"

Es podrà veure al hall fins dijous dia 6 i aporta dades actuals sobre l’impacte d’aquesta malaltia al nostre país.

Durant 4 dies, des d’avui i fins aquest dijous dia 6, el hall de l’Hospital acull l’exposició “Dóna-li veu a la migranya”, una mostra itinerant que acosta testimoniatges reals de pacients i aporta dades actuals sobre aquesta patologia neurològica a Espanya.

 

La mostra compta a un tòtem interactiu on una persona amb migranya explica, de forma virtual i en primera persona, el seu cas i l’impacte de la malaltia en la seva vida.

 

L’exposició també consta de 10 expositors que tracten els següents temes:


- L’impacte en la qualitat de vida
- El retard en el diagnòstic
- L’impacte laboral i social
- L’impacte familiar
- L’impacte en el sistema sanitari
- La percepció del pacient amb migranya sobre el seu neuròleg
- Les pors i esperances dels pacients
- L’atles de la migranya, amb dades d’un estudi fet entre més de 1.200 pacientsAtles de la migranya. Les dades exposades formen part de l’informe “Atles de Migranya a Espanya 2018”, realitzat per l’Associació Espanyola de Migranya i Cefalea (AEMICE) i el Grup de Recerca Health & Territory Research (HTR) de la Universitat de Sevilla, amb l’aval de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN). Es tracta d’un estudi de gran rellevància perquè, a diferència d’altres recerques, incorpora la perspectiva del propi pacient i la seva família. L’informe va revelar que la simptomatologia de la migranya té un gran impacte en el dia a dia de les persones que la pateixen, de manera que el 85% dels pacients enquestats va determinar haver-se perdut esdeveniments socials a causa de la seva migranya i més del 70% va declarar haver-se absentat de reunions familiars, entre altres xifres destacades.Jornada pels professionals. El dijous dia 6 es celebrarà a l’Hospital una jornada tècnica sobre la migranya, adreçada als facultatius d’atenció primària i hospitalària, per parlar sobre què fer i què no fer amb pacients que pateixen aquesta patologia, mitjançant missatges pràctics i directes.


 Tornar enrere