Notícia
31/05/2019
31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac

Avui, 31 de maig, se celebra el Dia Mundial Sense Tabac, promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de 1988 amb l’objectiu de centrar l’atenció general sobre el principal problema que representa el consum de tabac per a la salut pública.

Aquest any, la jornada se centra en el tabac i la salut pulmonar, amb l’objectiu de conscienciar sobre les conseqüències negatives que té el tabac per a la salut pulmonar de les persones, i el paper fonamental que exerceixen els pulmons per a la salut i el benestar de tothom.

 

Polseres, taules informatives i treballs artístics per commemorar el Dia Mundial sense Tabac de l’OMS. Per commemorar aquesta diada, el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) ha programat una sèrie d’activitats en els diferents centres:


Hospital de Mataró:

 

  • 2 taules informatives –al vestíbul principal i al soterrani 1– organitzades conjuntament amb l’AECC-Catalunya contra el Càncer. Es facilitarà informació de programes per deixar de fumar, es lliuraran polseres commemoratives amb l’eslògan “Per tu, per tots, deixa’l” i es faran cooximetries i tests de dependència al tabac.
  • Exposició en el hall de l’Hospital amb obres realitzades pels pacients de la Unitat d’Hospitalització d’Aguts i els Hospitals de Dia Infantojuvenil i Adults.
  • Durant tot el matí 7 psicòlogues, estudiants en pràctica del màster en Psicologia, estaran donant informació als usuaris als diferents accessos de l’Hospital.


ABS Mataró Centre:

 

  • Taula informativa on es facilitarà informació de programes per deixar de fumar, es lliuraran polseres commemoratives amb l’eslògan “Per tu, per tots, deixa’l” i es faran cooximetries.
  • Creació d’un mural sobre el qual els usuaris podran deixar una reflexió que faci referència al tabac i a la salut. A Pediatria també es farà un altre mural perquè els infants facin dibuixos relacionats amb deixar de fumar.


Nova senyalística. Avui divendres també s’estrena una nova senyalística a l’Hospital de Mataró amb l’objectiu de millorar el compliment de la prohibició de fumar a tot el recinte. S’ha pintat una línia taronja per marca tot el mur perimetral de l’Hospital en la zona dels accessos i, per sobre d’aquesta línia es podrà llegir el següent missatge: “PROHIBIT FUMAR a partir d’aquí”.
Aquesta senyalística es complementarà amb cartells informatius col•locats a diferents zones de l’Hospital.


 Tornar enrere