Notícia
16/05/2019
Tres professionals del Consorci, d'entre els millors posicionats a les beques del Govern per fer recerca en salut

El psicòleg Álvaro Frías i els infermers Lluís Mundet i Alberto Martín aconsegueixen tres dels 50 ajuts atorgats pel Pla Estratègic en Recerca i Innovació en Salut (PERIS 2019-2020), amb un import global que supera els 250.000€ per al període 2019-2020.

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) avalua els projectes de recerca en funció de la seva qualitat i el curriculum dels investigadors. Les beques concedides atorguen diners als centres perquè puguin contractar personal que substitueixi els professionals mentre fan recerca. Dos dels ajuts concedits al Consorci recauen a la categoria de professionals d’infermeria, i un al de professionals amb formació especialitzada.Suport a la recerca sobre trastorns mentals i digestius:

 

  • Avaluació d’una intervenció mínima-massiva en ancians hospitalitzats amb disfàgia orofaríngea. Alberto Martín, infermer gestor de casos de la UFISS geriatria se situa en la posició 6a d’un total de 25 becats, amb 80,25 punts sobre 100. La intensificació sol·licitada és del 100% de la seva tasca assistencial durant dos anys.

     

  • Validació d’un algoritme multimodal per al tractament de la incontinència fecal en dones residents a la comunitat. Avaluació de l’eficàcia sobre la severitat clínica i la qualitat de vida, i sobre la fisiopatologia subjacent a la incontinència. El Dr. Lluís Mundet, infermer de motilitat digestiva, obté 75,13 punts amb el seu projecte i se situa en la posició 12a. La intensificació sol·licitada també és del 100% i, per tant, es dedicarà a investigar a jornada completa durant dos anys.

 

  • Ensayo clínico aleatorizado pragmático sobre la efectividad de una psicoterapia ambulatoria para pacientes diagnosticados de trastorno límite de la personalidad. La candidatura d’Alvaro Frías, doctor en psicologia clínica, se situa en la posició 14a d’un total de 25 ajuts (71,81 punts sobre 100). En aquest cas, la intensificació sol·licitada és del 40% de la seva tasca assistencial durant tres anys.

 Tornar enrere