Notícia
13/05/2019
Maribel Nieto, una de les protagonistes de la guia "Dones Pioneres del Maresme"

Aquesta metgessa del Consorci Sanitari del Maresme, avui jubilada i coordinadora del programa de voluntariat, va ser pionera en el món de la cirurgia en la dècada dels 70, quan es tractava d’una especialitat reservada exclusivament als homes.

Les biblioteques del Maresme han presentat la guia de recursos del 2019, que enguany porta per títol Dones pioneres del Maresme, i de cada municipi hi ha una dona destacada. En el cas de Mataró, la protagonista és Maribel Nieto, cirurgiana jubilada del CSdM i coordinadora, durant 20 anys, del programa de cribratge de càncer de mama. El text d’homenatge, que explica la història dels seus inicis de la mà del seu pare a l’Hospital de Sant Jaume de Mataró, està escrit per Jordi Carbonell, cirurgià mataroní.


Nieto va treballar de cirurgiana al Consorci durant trenta-vuit anys i actualment continua vinculada a l’entitat com a coordinadora de voluntariat.


Guia de recursos. S’edita anualment i es distribueix gratuïtament, en format paper, a les biblioteques del Maresme i en versió digital per a telèfons mòbils i tauletes mitjançant l’app BibliosMaresme.

Gràcies a la publicació d’aquestes guies de recursos anuals, les biblioteques del Maresme fan una feina important per difondre la col·lecció local dels municipis, tractant temes variats com la cuina, la història, aspectes de la indústria comarcal o el folklore i la literatura, entre d’altres. També serveixen per acostar al públic aspectes curiosos i interessants de la història de la comarca.


 Tornar enrere