NotÝcia
02/05/2019
I Jornada per a la coordinaciˇ primÓria-hospitalÓria en l'atenciˇ als pacients amb obesitat m˛rbida al Maresme i VallŔs Oriental

Es celebrarà el divendres 17 de maig, amb l’objectiu de millorar la bona coordinació existent entre els professionals de l’atenció primària i l’hospitalària de la nostra àrea, presentar els resultats obtinguts durant aquests anys i unificar criteris de derivació i seguiment per a aquests pacients. Una jornada organitzada pel Consorci Sanitari del Maresme i en la que hi participen el Col·legi de Metges de Barcelona, l’Hospital General de Granollers, l’Hospital de Mollet, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’Institut Català de la Salut.

El percentatge d’obesitat no deixa d’augmentar a Espanya i s’ha duplicat en els últims 20 anys. Les últimes xifres indiquen que un 17% de la població pateix obesitat.

 

La UFOM (Unitat Funcional pel tractament de l’Obesitat Mòrbida del Maresme i Vallès Oriental) va iniciar la seva activitat l’any 2006 amb l’objectiu d’oferir, als pacients amb obesitat mòrbida de les nostres comarques, el millor tractament possible amb un abordatge multidisciplinari, coordinat i efectiu. Des de llavors, més de 700 pacients han estat tractats mèdica, dietètica i quirúrgicament amb resultats equiparables als millors estàndards mundials.

 

Divendres dia 17 de maig, professionals de l’Hospital de Mataró, de l’Hospital General de Granollers, de l’Hospital de Mollet i de l’ABS Les Franqueses, entre altres temes, sobre la situació actual de l’obesitat, les tècniques quirúrgiques bariàtriques més prevalents i el seguiment del pacient a llarg termini.

 

L’assistència és gratuïta i per inscriure’s cal enviar un correu electrònic a f_maresme@academia.cat, indicant el nom, ambdós cognoms i NIF.


 Tornar enrere