Notícia
31/10/2018
El Consorci obté una beca de La Marató de TV3 per millorar la implementació del codi sèpsia

Aquesta ajuda econòmica, de més de 195.000 euros, s’inclou dins la convocatòria per a projectes de recerca sobre malalties infeccioses, tema de La Marató del 2017.

El Patronat de la Fundació La Marató de TV3 ha atorgat una beca per un import total de 195.625 euros, al projecte ”Plataforma de formació, auditoria i retroalimentació en sèpsia per millorar la implementació del codi de sèpsia”. Ahir, 30 d’octubre, es va fer el lliurament oficial dels diplomes acreditatius dels projectes seleccionats, en un acte celebrat a l’Auditori de L’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

 

En què consisteix? El projecte, coordinat per Juan Carlos Yébenes, Cap del Servei de Medicina Intensiva del Consorci, proposa utilitzar estratègies formatives innovadores (gamificació, formats M-learning) per millorar el coneixement i la implementació del Codi Sèpsia, així com el desenvolupament de registres prospectius i automatitzats d’indicadors de procés i resultat a fi de permetre el monitoratge comparatiu dels resultats assistencials que obtenen els diferents hospitals, que es podran consultar a través d’un panell de resultats. L’equip investigador està format per epidemiòlegs, matemàtics, informàtics i docents universitaris experts en noves metodologies que treballaran amb els experts assistencials en sèpsia.

 

La selecció. En total han estat revisats 186 projectes i en el procés de selecció hi han participat 103 experts en malalties infeccioses d’àmbit internacional, que han avaluat els projectes en funció de la seva excel·lència, metodologia i rellevància. Tots els recursos disponibles s’han repartit entre els 36 projectes seleccionats.

 

25 anys finançant projectes. Des de l’any 1992, la Fundació La Marató de TV3 ha repartit 143.699.654 milions d’euros entre 794 projectes de recerca, que s’han desenvolupat en institucions científiques, principalment de Catalunya, però també de l’Estat Espanyol i de l’àmbit internacional. En total, 7.300 investigadors s’han beneficiat directament del suport econòmic per continuar portant a terme els seus estudis.


 Tornar enrere