Notícia
14/09/2018
El Consorci obre avui un servei especialitzat en salut mental i discapacitat intel·lectual a Badalona

L’objectiu és apropar l’atenció a l’entorn habitual d’aquests pacients, que fins ara s’havien de traslladar a Mataró. El nou servei, ubicat al CAP La Salut, s’adreça a persones amb discapacitat Intel·lectual que presenten problemes de salut mental i/o alteracions conductuals associades.

Quatre professionals del Consorci –un psicòleg, un psiquiatra, una infermera i una treballadora social- visitaran dimarts i divendres (9h-14h) en aquestes instal·lacions de l’ICS (Institut Català de la Salut) a Badalona. Fins ara, els pacients només es podien visitar a l’Hospital de Mataró.

 

Atenció interdisciplinària especialitzada. El Servei especialitzat en salut mental i discapacitat intel·lectual (SESM-DI) proporciona atenció interdisciplinària especialitzada en salut mental i alteracions conductuals a les persones afectades de discapacitat intel·lectual. Ofereix un abordatge multidisciplinari amb avaluació, diagnòstic i tractament integral que inclou teràpia psicofarmacològica i psicoterapèutica, promoció de la salut, orientació i suport social.

 

Els professionals d’aquest servei també atenen les famílies i els professionals de la xarxa sanitària i social que tenen cura d’aquestes persones, facilitant assessorament, suport i formació.

 

En els àmbits de la docència i la recerca, el SESM-DI participa en itineraris formatius universitaris i postuniversitaris i fomenta la recerca científica vinculada al camp de la discapacitat intel·lectual.


 Tornar enrere