Notícia
11/07/2018
Sant Jaume capacita els pacients operats de fractures de fèmur

L’equip de rehabilitació organitza sessions grupals per als pacients ingressats i els seus cuidadors. Se’ls explica quin tipus d’intervenció se’ls ha realitzat i se’ls proporciona consells per accelerar la seva recuperació i evitar noves caigudes en el seu entorn habitual.

La primera sessió va tenir lloc el mes de juny i hi van assistir deu pacients i els seus familiars, que la van trobar molt útil.


Apoderament del pacient. Les sessions estan dirigides a potenciar l’autonomia d’aquestes persones un cop han estat donades d’alta, amb recomanacions per seure correctament, entrar i sortir del llit, caminar, pujar i baixar escales, així com entrar i sortir del vehicle. També s’expliquen quins són els millors exercicis per fer diàriament a casa i les possibles adaptacions que s’han de realitzar al domicili per evitar accidents, així com les ajudes recomanades per caminar o fer altres activitats quotidianes. Podeu consultar la presentació en el document adjunt.


Sessions mensuals. Aquest nou programa, que preveu una sessió mensual amb els pacients ingressats i els seus familiars, ha estat promogut des del Servei de Rehabilitació de l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i hi participen l’equip de fisioterapeutes del centre, el terapeuta ocupacional i el metge rehabilitador.


Una fractura molt comuna en la gent gran. Actualment, 6 de cada 1.000 persones majors de 65 anys pateixen fractures de fèmur per caigudes a Catalunya. Segons les previsions d’envelliment d’Idescat, aquesta xifra anirà a l’alça, arribant a més de 10.500 fractures anuals l’any 2030.


 Tornar enrere