Notícia
09/08/2018
Bona arrencada de les pròtesis de turmell a l'Hospital de Mataró

Aquesta primavera s’ha implantat la primera pròtesi de turmell a l’Hospital de Mataró, i la tècnica emprada s’ha recollit en un vídeo que ha guanyat el premi a la millor videotècnica en el darrer congrés de la "Sociedad Española de Medicina y Cirugía de Pie y Tobillo".

Les pròtesis de turmell estan indicades en casos d’artrosi severa amb dolor, que acostumen a aparèixer com a seqüeles d’una fractura.

 

Docents en la superespecialitat de peu i turmell. La Unitat de peu i turmell formada per Gustavo Lúcar, Manel Ballester, Pietro Marcelo i Eduardo Babot ja va aconseguir en l’edició de l’any passat que l’Hospital de Mataró fos reconegut com a hospital docent formatiu (link a la notícia anterior) el que ha permès que acollim metges especialistes i residents d’altres centres, tant de l’Estat com d’altres països que volen rotar per formar-se en aquesta superespecialitat (la tardor vinent, per exemple, vindrà un professional que treballa a un hospital belga).

 

Les pròtesis de turmell. Un cop aconseguida la certificació docent, el repte, enguany, ha estat introduir les pròtesis de turmell en la cartera de serveis de COT, de les quals es preveu que se’n realitzin entre 5 i 10 cada any. De nou, la iniciativa ha estat reconeguda per aquesta societat científica que ha premiat el vídeo que recull la manera com es va realitzar aquesta primera intervenció. Per visualitzar-lo, feu clic aquí (https://youtu.be/IsROPkuL5Ps).

 

FOTO: D’esquerra a dreta, Eduard Babot, Gustavo Adolfo Lúcar i Pietro Marcelo.


 Tornar enrere