Notícia
17/04/2018
Reconeixement a la donació de la Fundació Nando i Elsa Peretti

Els responsables d’aquesta entitat italoamericana, que ha donat 300.000€ al Consorci, van visitar ahir l’Hospital de Mataró, acompanyats de diverses autoritats municipals i del CatSalut. La donació s’ha destinat a la compra d’un telecomandament per al Servei de Diagnòstic per la imatge i d’una torre d’anestèsia per al bloc quirúrgic, que ja estan en funcionament.

Durant l’acte d’agraïment a la Fundació Nando i Elsa Peretti, que ha tingut lloc aquest matí a la Sala d’Actes de l’Hospital de Mataró, Ramon Cunillera, gerent del Consorci, ha expressat el desig d’ampliar les relacions de filantropia i mecenatge, i promoure nous models de col·laboració, amb la societat i les empreses del Maresme interessades a dirigir la seva responsabilitat social al sector sanitari.

 

El valor del mecenatge. L’element central de l’acte ha estat la conferència “Les institucions sanitàries necessiten mecenatge?” impartida per Glòria Garcia Castellví, responsable de captació i mecenatge de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues. Tant la conferenciant, com els representants municipals i del Catsalut que hi han participat, han coincidit en què el mecenatge és necessari per a les institucions sanitàries, i la implicació de la societat civil és molt positiva per tirar endavant projectes que contribueixen a millorar la salut de la població.

 

Radiografies digitals i amb millor confort. Una part de la donació s’ha destinat a reemplaçar una de les estacions de radiologia convencional. El nou sistema de telecomandament és amb tecnologia digital i inclou una estació de treball d’última generació, un sistema multifunció i un suport per fluoroscòpia que possibilitarà la realització de proves més precises gràcies a una tecnologia més moderna, a més de millorar l’atenció i confort del pacient i l’activitat del Servei (gairebé 134.000 proves l’any 2016).

 

La instal·lació de l’equipament ha suposat la realització de les obres d’adequació al soterrani 1, concretament a la part de diagnòstic per la imatge destinada a la radiologia convencional i que han tingut una durada d’uns 2 mesos. Els professionals del Servei han estat formats durant una setmana amb l’objectiu d’obtenir el millor rendiment al nou sistema de telecomandament.

 

Nova torre d’anestèsia. La resta de la donació ha servit per l’adquisició d’una torre d’anestèsia per al bloc quirúrgic que permetrà l’administració de tractaments anestèsics de major complexitat per als més de 10.000 pacients intervinguts i que requereixen tractaments d’anestèsia general. Amb la seva compra, l’Hospital de Mataró disposa de un total de 13 torres d’anestèsia als diferents quiròfans.

 

La Fundació Nando i Elsa Peretti neix l’any 2000 amb l’objectiu de fer realitat projectes solidaris de l’àmbit de l’educació, conservació del medi ambient, recerca mèdica, construcció, cultura i art a tot el món. En aquests anys ha col·laborat en més de 900 projectes a 81 països al voltant del món per un valor de 50 milions d’euros. D’acord amb la seva missió filantròpica, l’any 2014 es funda la Delegació a Catalunya amb l’objectiu de recolzar organitzacions sense ànim de lucre que treballen a Catalunya.

 

Implicació d’autoritats i empreses. A l’acte hi han participat Josep Manyach i Ramon Cunillera, president i gerent, respectivament, del CSdM; Stefano Palumbo, director de la Fundació Nando i Elsa Peretti; David Bote, alcalde de Mataró; Lluís Franch, gerent de la Regió Sanitària de Barcelona del Servei Català de la Salut, i Miquel Àngel Martínez, president del Consell Comarcal del Maresme. L’acte també ha comptat amb la col·laboració de FAGEM (Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme), la delegació del Maresme de PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya) i l’associació de dones emprenedores Dóna’t un Impuls.

 

A la foto Stefano Palumbo, director de la Fundació Nando i Elsa Peretti, i Ramon Cunillera, gerent del Consorci.

 

[+] Fundació Nando i Elsa Peretti


 Tornar enrere