Informació per a pacients i familiars de l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena

El dia d'ingrés i el dia de l'alta

El dia de l'ingrés a l'hospital cal presentar tot l'expedient administratiu i la documentació necessària. En el moment de l'ingrés el metge determinarà el temps aproximat d'estada de cada pacient, en funció de les seves necessitats d'atenció sanitària. El dia de l'alta, cal que deixar l'habitació lliure entre les 10.00 i les 12.00 hores.

Respecteu la intimitat i el descans dels pacients

Procureu que a l'habitació només hi hagi els familiars o cuidadors habituals de cada pacient. Els pacients que vulguin rebre altres visites o trobar-se amb altres pacients de la mateixa unitat poden fer servir les sales d'estar. No es permet tenir la ràdio o televisió encesa a partir de les 22.00 hores sense auriculars.

Sortida i entrada al centre

No es permet que els pacients surtin del centre, excepte amb autorització terapèutica signada pel metge responsable.

Objectes de valor

L'Hospital no es fa responsable dels diners i els objectes de valor que els pacients tinguin a l'habitació ni de l'aparell de televisió que portin de casa.

Menjar i medicació

Respecti els horaris dels àpats i de la medicació. No es permet tenir menjar ni begudes alcohòliques a les habitacions.

Higiene personal

Heu de portar de casa els articles d'higiene personal (colònia, raspall i pasta de dents, desodorant, màquina d'afaitar, etc.).

En cas d'utilitzar pròtesis dental, cal que porteu de casa un recipient i el producte amb el qual la renteu habitualment.

Els pacients en règim d'hospital de dia han de portar els bolquers i la medicació de casa (el seu metge de família us proporcionarà les receptes).

Roba i calçat

Els pacients han de mantenir una bona higiene personal i han de vestir amb roba neta. Sempre que l'estat del pacient ho permeti, cal que es vesteixi amb roba de carrer que sigui còmoda i calçat apropiat. La roba ha d'anar marcada amb el nom del pacient i el nombre de peces ha de ser suficient per permetre els canvis

Articles ortopèdics

Es recomana que les persones que utilitzin algun article ortopèdic (cadira de rodes, caminador, bastons, etc...) els portin, si no és possible, el centre els proporcionarà durant la seva estada segons disponibilitat.

Serveis de perruqueria i podologia

Els pacients tenen a la seva disposició el servei de perruqueria-barberia i el servei de podologia. Els horaris i els preus d'aquests serveis es poden consultar a la Recepció de l'Hospital i a la sala de perruqueria.

Bugaderia

La neteja de la roba és responsabilitat de la família. En cas que el pacient no tingui família, se'n farà càrrec el Servei de Bugaderia de l'Hospital.