Formem especialistes en cirurgia ambulatòria

Oberta la inscripció de la segona edició del Curs d'especialització en CMA (Cirurgia Major Ambulatòria) que organitza el Consorci i que s'iniciarà el mes d'octubre. L'objectiu és donar les eines i els coneixements als professionals que ja desenvolupen la seva tasca dins l'àmbit quirúrgic o que volen conèixer els fonaments per poder implementar la CMA en el seu centre sanitari, facilitant-los-hi recursos teòrics pràctics, així com la possibilitat de conèixer una experiència d'èxit.

El curs està coorganitzat juntament amb la filial del Maresme de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears i la SCCMA (Societat Catalana de Cirurgia Major Ambulatòria), i va dirigit a personal d'infermeria, anestesia i especialitats mèdiques quirúrgiques. Durant la primera edició es van formar un total de 18 professionals.

Ambulatorització de la cirurgia. L'Hospital de Mataró continua sent capdavanter en cirurgia ambulatòria, amb un índex d'ambulatorització al voltant del 70%, una xifra superior a la mitjana catalana. Tots els serveis quirúrgics participen en l'assoliment d'aquest èxit i destaquen, per exemple, la cirurgia endocrina, els procediments ortopèdics i de vesícula biliar, amb una ambulatorització del 80%, el 70% i el 55%, respectivament.

Actualment, s'està treballant per incrementar la cartera de serveis de l'UCSI (Unitat de Cirurgia Sense Ingrés) de l'Hospital amb cirurgia metabòlica i incrementant l'ambulatorització d'alguns procediments de cirurgia de la mama, ginecològics i de l'àmbit d'otorrinolaringologia.